Google Adsense Ayrıntılı Bilgi


Bildiğimiz gibi Google Adsense 2003'te faal duruma geçti ve Google'a inanılmaz paralar kazandırdı.Zaten Google'ın günlük kazancının %99'unu Adwords oluşturuyor.Tabi şimdi nereden çıktı bu Adwords diyeceksiniz.Örneğin bir firma sahibi,Google'a benim firmamın reklamını yap sana tık başı şu kadar para vereyim diyor.Google da bu firmanın reklamını Google Adsense'da yayınlıyor.Yani Google Adsense hesabı olan sitelerde reklam olarak bu adamın firmasının reklamı yayınlanıyor. Ve de sitede bu firmanın reklamlarına tıklandığında firmanın Google'a bildirdiği fiyatı Google alıyor ve bunun bir kısmını Google Adsense kullanıcısına veriyor.Böylece site sahibi ve Google buradan gelen parayı paylaşıyor.Bu durumda Google da,reklamı veren de,reklamı yayınlayan da karlı çıkıyor.
Ve birçoğunun saçma dediği bu sistem,işe yaramaz dediği bu sistem günden güne popülerleşmeye başladı.Artık internetten gelir elde etmek isteyenlerin sayısı günden güne artmakta. Tabi bu öyle hızlı bir artış gösterdi ki çöp sitelerin sayısı da gitgide artmaya başladı.Çöp site ne demek derseniz oradan buradan kopyala yapıştırla yazı alıp sitesine ekleyen ve okuyucuyu genelde pek tatmin etmeyen çalıntı yazıları yayınlayan sitelerdir.Sırf Google'dan para kazanmak amacıyla açılan bu sitelerin amacına varamadığı da bir kesindir.

Google Adsense'a Kayıt

Şimdi bu kadar açıklamadan sonra umarım bu işin temelini anlatabilmişimdir.Bundan sonra yapacağınız şey Google Adsense'a kaydolmak.Bir sitem/blogum var ve içinde kayda değer bilgilerim ( en azından Google'ın sitenizi kabul etmesine yetmeli ) var diyorsanız https://www.google.com/adsense/login/tr/ adresine girin sağ üst köşe ŞİMDİ KAYIT OLUN yazısına tıklayın.

Önünüze çıkan formu doldurun:

Web sitenizin URL'si: Buraya sitenizin adını yazın.

Web sitenizin dili: Buraya sitenizin dilini seçin.

Hesap türü: Kişisel i seçin.

Ülke veya bölge: Ülke adını seçin.

Alacaklı adı: Buraya Google'dan gelen çeki alacak kişinin adını,soyadını yazın ( 18 yaşından büyük olmak şartıyla, ayrıca Türkçe karakter kullanmayın. )

Sokak Adresi: Buraya adresinizi yazın ( kesinlikle doğru yazın çünkü bu adrese Google'dan posta geliyor. )

Posta Kodu: Posta kodunu yazın Örnek: 06101,01960

Kasaba/Şehir: Buraya bulunduğunuz ili ve ilçeyi girin Örnek: Üsküdar/İstanbul

Burada Yukarıda belirttiğim alacaklı adına kesilen çekleri alabileceğimi belirtiyorum yazısı vardır buna işaret koyun.

Telefon: Buraya telefon numaranızı yazın

Kurallar bölümünde uyulması gereken kurallar yazmaktadır. Bunlara da işaret koyun.

Son olarak BİLGİLERİ GÖNDER BUTONUNA BASIN. Tabi bundan sonra Google Adsense'ı hangi e-posta ile açmanızı tercih etmeniz gerekiyor. Gmail den bir e-posta alın ve buraya yazın artık olay bitmiştir. https://www.google.com/adsense/login/tr/ bu adresten hesabınıza girdiğinizde hesabınızın inceleme aşamasında olduğuna dair bir yazı göreceksiniz.Başvuruların incelenme süresi 1gün-9ay arasında değişecektir.

Kabul Edildikten Sonra Yapılması Gerekenler


Şimdi gelelim kabul edildikten sonra ne yapacağız. Öncelikle Google Adsense hesabınıza girin. Sonra Adsense kurulumu bölümüne tıklayın. Şimdi önünüze üç seçenek çıkacak İçerik İçin AdSense, Arama İçin AdSense,Beslemeler için AdSense.

İçerik İçin AdSense

Adsense'da ana reklamcılığını İçerik İçin AdSense oluşturmakta. İçerik İçin AdSense yazısına tıkladıktan sonra önünüze iki seçenek var:Reklam birimi,Bağlantı birimi Bundan sonrası zate size kalmış ( Renkler vs ... ).Ve de kodları alın.( Reklam ilk 10 dk içinde sitenizde gözükmeyebilir )

Arama için AdSense

Burada ise gerekli bilgileri doldurup kodları alın. ( Reklam ilk 10 dk içinde sitenizde gözükmeyebilir )

Beslemeler için AdSense

Bu konuda geniş bir bilgiye sahip değilim.Ancak çok kullanılmadığını söyleyebilirim.

Google Adsense'da Nasıl Çok Kazanabilirim

Bu sistemde en önemli şey özgün içeriğe sahip olmak aslında. Şimdi diyeceksiniz önemli olan hit değil mi cevap veriyorum: değil;çünkü sırf hitiniz varsa ve içerik kötüyse iyi para kazanamazsınız;ama içerik iyi yazılar özgünse zaten hit arkasından gelir.Böylece hem hit hem içerik ne olur,çok para kazanırsınız.Mesela SAĞLIK siteniz var özgün yazılar yazıyorsanız( Google buna çok önem veriyor. ) Adsense'dan gerçekten de iyi kazanırsınız. İyi kazandıran içeriklerin başında SAĞLIK ve TURİZM gelir. Ama TURİZM genelde yazın canlı oluyor.

Hepsini Uyguladım Ama Kazancım Çok Az

Ya çöp sitesiniz ya da içerik kötü.Çöp site iseniz,bir an önce özgün olmanızı tavsiye ederim.İçerik kötüyse bir an önce içeriğinizi değiştirin çünkü birçok hiti yüksek site var hiç iyi para kazanmıyorlar ama hiti az içeriği sağlam siteler çok kazanıyor.


Etiketler: , , , , , , , , ,

Bu yazıya 4 yorum yapılmış

Adsız Yazmış :
14 Aralık 2008 23:12

sen benden ustasın bu blogcuyu düzenlemekte :) ben hiç anlamam. hadi başarılar kardeşim. (macihangikanalda)

Benim asıl sitem YeniMakale.Com bende oraya beklerim. blogcu tarzı bir şey değil, tamamen özgün içerikli yazılar ve birbirinden iyi yazarlar.

Mustafa Yazmış :
14 Aralık 2008 23:48

Siteni beğendim tasarımını hoş yapmışsın.Eskiden kopyala/yapıştır yapardım.Hiç bir şey kazanamadım aksine boşu boşuna zamanımı harcadım ama artık stilim değişti.xD

Bu siteyle birlikte artık ben de özgün içerikler oluşturuyorum.

Adsız Yazmış :
21 Aralık 2008 17:46

Öncelikle insanların girdikleri beğendikleri takipettikleri sitelerden çıkarken eline sağlık niyetine bir reklam tıklama desteğini gösterebilmeleri gerekli...

Mustafa Yazmış :
21 Aralık 2008 23:18

yorumun için teşekkürler
keşke herkes senin gibi düşünse :)

Yorum Gönder