Call of Duty 5: World at War İnceleme


Oyun çıkmadan önce senaryo hakkında birçok söylenti vardı.Bunlardan en önemli ikisi Pasifik Cephesi,PKK operasyonu idi.Ve de oyun çıktıktan sonra gördük ki Pasifik Cephesi işlenmiş.Hem de çok güzel işlenmiş. Oyunun yapımcısı bu oyunda değişerek Treyarch Studio olmuş.Treyarch Studio,Call of Duty 3'teki başarısızlığını telafi etmiş diyebilirim.

Oyunun senaryosuna baktığımızda gerçekten de güzel ancak yine kısa. Ben 2 günde bitirdim.Tabi bağımlıysanız sadece birkaç saatinizi alıyor. Oyun Call of Duty 1,2,3' te olduğu gibi İkinci Dünya Savaşı'nı konu alıyor.Ama bu sefer farklı olarak Pasifik Cephesi alınmış ve de Japonlara karşı savaşıyoruz.Ayrıca oyunun büyük bir kısmında da Pvt. Petrenko oluyoruz.Yani Rus olup Almanlara karşı savaşıyoruz.Rusların senaryosunun başı "Kapıdaki Düşman" filminin senaryosunun başlangıcıyla tamamen aynı.Eğer filmi izlediyseniz göreceksiniz.

Gelelim grafikler,silahlara...Öncelikle grafiklere bakmak gerekirse Treyarch bu işi mükemmel yapmış.Grafikler bir harika.Her oynadığım oyunda öldürdüğüm adamın üstüne birkaç el daha sıkarım bakayım kan çıkacak mı. xD Evet bu oyunda çıktı.Kanlı sahneler çok iyi yansıtılmış. Silahlar yine bir harika.Ama bu oyunda beğenmediğim tek şey var: bazı silahların sesleri.Özellikle "Thompson" ın sesi.Bir ses bu kadar kötü yapılamazdı diyebilirim.Sırf bu yüzden oyunda "Thompson" ı hiç kullanmadım.

Son olarak Treyarch firmasının böyle bir oyunu yaptığı için takdire layık olduğunu düşünüyorum.Bir an önce oyunu alıp oynamanızı tavsiye ederim.


Etiketler: , , , , ,

Bu yazıya 0 yorum yapılmış

Yorum Gönder